Saturday, November 12, 2011

Friend in need is a friend indeed
I do love you guys since we were in CFS .
sorry for everything and thankss for everythingggg ,
againn, thankssss for everythingg..
I’ll never forget this moment J it creates one more memory,
again,thankss for da wonderful bufday suprise !!!!! I u!! mmmuuaaaah !!!!

special thankss to Amal, Ainul, Muja,Joo, Seha ,
and hepi bufday to my bufdaymate Mei !! I youuuu !

Friday, November 11, 2011

Barney and Her lovely friends ::))


bieyla n nieyha ~~~
thanks a lot for da cake, for da suprise, and for everything :))
thanks for being my bff :)

im so proud to know both of you in my life, J
i do love you, i do miss you  L

''sometimes i sms you,
  sometimes i dont
  sometimes I reply,
  sometimes I forgot,
but, no matter how many that SOMETIMES are,
u'll be my bestfriends not for sometimes, but for ALL THE TIME . J


p/s : I miss both op you badly  L
eventhough we are rarely contacting each other, but a thing that you guys must know is, everysingle day, u guys hit my mind :) 
I cannot upload da pitcha koz something happened L file corrupted

Friday, October 7, 2011

UIAM GOMBAK with ♥

jooamal :)

lovely bff :)

taaruf week's shirt

babush kebab !

food is provided !

i love this gurl soo much ! <3 yg sentiasa ade bsama sy susah dn senang :)


life journey is easier when you hear a friend footsteps beside you-copy from sfvyero.blogspot

:)))


Haihaihai everyone !
Da lama sy ta hupdate belog yg buruk nie , so , dikesempatan mengalami keinsomniaan nieh , teringin ler jugak nk hupdate ! J .
Okee, wat I want to share here is all about UIA , nope ! nope about UIA,but ekcelli , my experience , @ wat i have been thru since my enrollment day kt diz LOVELY UNIVERSITY ~okee tercapslock.
To begin with , im now officially an iium student . ! okee , shud I mention it ? okee wateva . but da most important thing is . our TAARUF WEEK WAS so  OSEMM !  lau nk compared ngan wat I have been thru kat pj ngan taaruf week kat gombak ni , its totally different ! yg obvious skali , about FRIEND. Okee, mse kat pj dulu , sy ta kenal sesapa pon , even tade pon schoolmates atau sesape yg sy kenal yg dpt uia on dat time .mase tu , homesick tu tayah cakaplaa , teruk yang amat ! tapi dah dok 3 minggu kat nilai n da ade geng , kawan smua , baru rase ade life @ ceria sikit . okee ttp cite nilai ! but it is different situation yg sy rse kat gombak ni . at first ms ma anto tu , mmg la menangis lam bilik kejap ,but then , sy text kengkawan ,n Alhamdulillah I felt so lega, dengan moral support yg dpt.ekcelli semangat kawankawan yg sentiasa bersama sy adalah KEKUATAN sy yg sebenarnya, especially amal ,siti nor, ju,nadia,muja,kiera,faraly. J  petang tu da lega sikit , n mcm biase la,pegi ke C.A.C. dgr briefing bagai n begitulah dengan 5 hari seterusnya .n me myself was shocked dat  sy tak homesick , ekcelli sy bygkan sy akn homesick mcm sy first dtg uia dulu , tapi sangkaan sy sama sekali meleset ! haha  J im a happy iium student J

Thursday, August 4, 2011

everything happens for a reason :)


4 RAMADHAN : Alhamdulillah , betolah , everything happens for a reason , aku besyukur ke hadratNya ..
My lovely bestfrens+frens :
Even afta diz kita bukan lagi same kos  , but , my heart  remains the same , dun worry dear!.. i takkan pernah lupe ape yg kite pernah samesame lalui dengan title student HS.*Im proud to be one of the HS students .  I heartt you darlingdarling sekalian .
Kawankawan , perjuangan kite belom selesaii , samesamelah kite semua berusaha kearah matlamat kite untuk berjaya dan menjadi SESEORANG yg  membanggakan ibubapakita  !! aminnnn ..  all the best everyone !!


p/s : tahniah pujah , jumjum kite samesame berusaha demi TESL.

Sunday, July 31, 2011

HAPPY FASTING !!!






tak sampai 24 jam lagi kite smua sbg umat islam akan bertemu dgn bulan yg mulia, RAMADhAN , !!! okeee , im too excited untuk berpuase, heheh sambil tu i leyh la diet ringanringan . hihi , so , sempena bulan ramadhan ini , sy ucapkan selamat berpuasa untuk semuaa !!! semoga kite semua dapat mengumpul seribu kebaikan dan menjauhii kemungkaran , bukan sahaja di bulan ramadan tetapi juga padabulanbulan seterusnye :)) aminnn .

na share , i ade jupe diz errr , ~ surat tawaran  !! :))

Kemasukan baru ke universiti..
Tarikh : 1 Ogos 2011
Name U : Universiti Ramadhan Al-Mubarak
C0urse wajib : Berpuasa
C0urse special : Terawih
C0urse tambahan : Bace quran, zikir, s0lat sunat, sedekah n etc
Kelulusan : Ijazah Taqwa
K0nvo : 1 Syawal
* Extra.. Tawaran melanjutkn pgajian ke peringkat master
C0urse : P0se 6... Jom join!!



happy fastingggg  everyone ! have a blessed Ramadhan. Ramadhan mubarak to All :))))

Monday, July 25, 2011

kerinduan ~


bestnye denga lagu istikharah cinta nieh ,  |baru lps bace post mai n dgr lagu blog kak ila| . tetibee sy jadi rindu.  !  tetibe teringat , da nak puasa da pon , rupenye2 ,da 2 taon ukhuwah antara kamikami terjalin , dan alhamdulillah , ia telah mengukir satu kenangan indah .  , saya rindulah time berbuka puase ngan korg korg kat tgh tu. Subhanallah, people come and go, but memories stay J





1st cake kami

second cake kami


3rd sem

2nd sem


lots of love :)


video


Saturday, July 23, 2011

kriukkk kriukk ~

Pfft~ , tajuk diatas ekcelli tade kaitan pon ngan ape yg I na shareshare today . ehe , naa share gambar je J  . location : Cameron highland :)

Anis n awatif J

BIG brother’s femili

J

J
Peberet pitcha ! with nephew,AHMED SIRAJ

1 3 2 J



Okie , cukuplah dengan ini gamba , tanak citecite panjang J

Salam J

Sunday, July 17, 2011

err~





Cameron is calling me !



err~ motip untok post kali nieh , tadee lah menarek  , juz nk shareshare

Kamikami semua ketensionan , eh eh , bukan ketensionan ,*|kamikami tu sbgai ganti nme tok femilifemili sekalianlah| .  Cuma saje je nak pi rehat rehat kan minda ! so ,  cari laa, tmpt oliday yg dedekat je , memandangkan , cameron ngan klntan ni, it tekes about  4-5jam , so sesuai sgt lah , pogi makan sayur2 sogarsogar,den balik semulo ko kelantan terchenta. doakan agar kamikami selamat pegi dan selamat pulang . amin...!



Thursday, July 7, 2011

you n me !


Yes ! I do love them , I do miss them ,
Amal ,  ju , muja , ainul  . i miss the tyme wen we ate togede2 . I miss the tyme wen we lepak at da blue court . I miss the tyme wen we breakfast lam kelas dgn makan roti sardin @ karipap dgn susu coklat @ air milo .  bila bgn dr tido , I have amal besides my katil , wen i have a problems I have someone to tell with . I miss everythingggg  dat we have done togede in nilai !!!  girls , I lovee u unconditionally !  hope  mase kita kat gombak nnt , even kite dok mahallah jauh2 , but da memories dat we have in nilai  will never be erased . Insya Allah. Semoga persahabatan kita kerana Nya

Wednesday, July 6, 2011

Aussie with ♥

Banyak ekceli yg sy nak STORYkan. But, I don’t noe how to start it , where n wen . !

So , kite start dgn yg ni dulu . last month my mum n I went to Australia !!!! superbbbb ! J

 ! 4hari di melbourne , 3hari di sydney 1 hari di new castle 
 J

the arrival ~melbourne airport

from belakang kiri : my mum, affa, cik ros , pak usu , ayh ngah , ayh sam , cik za
from depan kiri : kak ja , acik ,nijad , hanie, tasya , nina


Penguin island J


Airport , melbourne to sydney J




                        Penguin versii cutemuteeJ


                           Opera house J vivid tyme



Tuesday, June 14, 2011

semoga Allah permudahkan segala urusanku :)

dari hambamu yg kerdil ini , Ya Allah , permudahkanlah segala urusan ku didunia dn juga di akhirat .
semoga diperlembutkan hati interviewer pade hari khamis ni bagi memudahkan urusan ku utuk menjadi seorg pendidik anak bangsa INSYAALLAH .

mood : nebes :)

Tuesday, May 24, 2011

thats it !!

gerammmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, April 13, 2011

done !


speakg test 4 muet da settle . 
hilang da nebes  yg macam nak kawen mcm penah kawen je
Alhamdulillah , 1org je laki dalam group speaking tu
so , nebes tu kurg n downgrade ke nebes mcm na btunang !

next mission - listening,wrttg,readg . !! 

p/s : so , to my lovely kekawan , amal,muja,azi,anis,ju,mai,ainul, . bitaufiq wannajah fi imtihan !!!
may Allah bless us :))


Sunday, April 10, 2011

girlfriends :)


okee . motif kali ni .

special for my girlfriends niha & Biela . . J

gewam2.sy rindu terlajoks nah ko awokawok . sede ko . lamo mena doh xjupo nyo tapi sy sukoo rindu2 ginim sbb  dgn krinduan nilah yg akan merapatkan lagi ukhuwah kita . insyaAllah , 1 day , kita akan sesame berjaya like wat we hav planned b4 . amin . Alhamdulillah,sbb sy diberi pluang kena awok2 yg GOJEZ nih . I hav nothg b4 kat skool tu , but den , both op u tlh mencreate kan satu demi satu memori yg tlh menjadi benteng persahabatan kito . terimo kasehh bebanyokk niha , biela sbb nk saen nga sy hok serba kekurangan nih .
            
                           
              PESANPESAN UNTK SI GOJEZ :

                          Don't walk in front of me, I may not follow.

                        Don't walk behind me, I may not lead.

                         Just walk beside me and be my friend.~albert camus


to my lovely journalist n teacher <to be> :

i love you
you love me
we're a happy family
with a great big hug and a kiss from me to you
wont you say you love me too!
i love you
you love me
we're BESTFRIENDS like friends should be
with a great big hug and a kiss from me to you
wont you say you love me too!
                                                                             J                                        
Cant wait to see u !!! mmmuah


p/s : maapla , nyoo seroo jjiwo la plok male2 ginim gak . p gak . everything yg I wrote kt ats tu is not because of sy jiwo , tp mmg eklas dr hati sanubari J hehhehehe
with love : afa . *bff

Tuesday, March 29, 2011

☆AREEJ HILWANIღ ☆22MARCH2011ღ


Alhamdulillah, the beautiful baby was born on 22march 2011 J
 welcome to diz world Areej Hilwani . semoga menjadi anak yg solehah :)                                                                                                                            

sayang,
semoga kamu menjadi anak yg soleh dan solehah,
suha sentiasa doakan kamu agar diberikan tubuh badan yg sehat,akal yg cerdas hendaknya
semoga kamu menjadi insan yang berjaya suatu hari nanti
 SUHA will love you until forever
The list of suha’s nieces and nephew, Alhamdulillah,
anis syamila
awatif soffiyya
ahmed siraj
areefa haseema
areej hilwani
Hope that,you guys will be a good person that will contribute to the nation J



                                                                               lots of LOVE
                                                                                    SUHA





back to cerita asal about areej !
kat sini ade video n pic of areej :))


video
SUHA'S LOVE

Areej Hilwani - 22march 2011
location : KBMC

Thursday, March 24, 2011

weekend~ LOVE

aida 

anis pon join





ateh :)



                        


Sunday, March 20, 2011

saya macam.....


sy mcm rindukan classmates sy :(
saya mcm rindukan roti $ardin makCik .
saya mcm rindukan dormates saya .
saya mcm rindukan kesibukan sy masa wat assignment .
saya mcm rindukan nak lepak kat court biru .
saya mcm rindukan nak main bola beracun lagi .

SAYA MACAM MERINDUI ZAMAN FOUNDATION SAYA DAN AKAN TETAP MERINDUINYAA !!

Friday, March 11, 2011

kisah SAYA dan AWAK

L:AWAK-AWAK…Kita suka awak..
P:Tapi awak~ kita kan masih bersekolah~
L:Alaa. Xpe wak, nnt kita samesame belajar sampai ke menara gading ye wak, nnt masa tu kita kawen ye awak
P:Okeee awakk..
L:Soo sekarang ni kite declare ye ?
P:Hehe(malumalu) emmm yelah !
L:Spm~ awakawak, sy apat 9a’s . awak ?
P:saya pon same .
L:Nnt awak nak apply ape, sy nak jd doktor, nnt kalau awak sakit , saya boleh rawat awak.
P:Okee , sy nak jadi guru, nnt saya boleh didik anak anak kite
L:Saya~usm doktor
P:Awak~maktab perguruan~guru
L:awakAWAK, kenapa awak jarang mesej saya
P:saya malas la! Asyek2 awak tanya benda yang sama ! sya bosanlah !
L:awak.. kenapa awak berubah sampai macam tu skalii~ kita kan da janji bila kita da berjaya kita nak kawen~
P:alah awak ~tu janji kita bersama , tapi JANJI KITA DENGAN ALLAH ?
L:ape maksud awak ??
P:xde papela awak , saya harap  awak takkan ganggu saya lagi !
L::awak ! saya sayangkan awak !
P:tapi saya x !
6tahun berlalu~
Saya dipostkan di hospital tengku ampuan Rahimah
 Nurse:  *doktor2, cepat ade sorang patient ni pengsan di wad kecemasan
L:Mane patient tu nurse?
Nurse:Di katil no.4 zon kritikal doktor
L:Awak !!!!!!kenapa dengan awak ????
P:Awak!!........., saya minta maaf sbb xbgtau awak awal2. 6tahun lpas sy disahkan mengidap barah perut, dan setelah saya jalani kimoterapi , Alhamulillah sy boleh capai cita-cita sy untuk menjadi seorg guru~
L:Awak !! kenapa awak xbagitau saya ~ kita kan dah janji nak susah senang bersama~
P:Sebab sy tanak awak terganggu masa belajar dan saya nak awak capai cita2 awak ntuk menjadi seorang doktor dan MERAWAT SAYA ~ dan saya yakin itu~
 L:Awakkkkk !!!
P:ss—ss—aa—ya –m—in=ta –maaf—te—ri—m-a kasih –kerana –a-wwaa—kk—be—ra—da—d sam—ping—sa-ya—ALLAHUAKBAR~
L:awakkkkkkkkkkkkkkkk !!!!!!!! INNALILLAHIWAINNAHIRAJI’UN!
                                          TAMAT~

p/s :hak cipta terpelihara-afa_haniey :)
p/s :tiada kena mengena dengan yang hidup dan yang mati J h


*nukilan pertama n insyaAllah, akan ade yg seterusnya:))



Sunday, March 6, 2011

go GIRLS !

Kak hanan’s wedding J

Kami sebagai AJK - AHLI JONG KALUT bhagian photography dgn bangganya mempersembahkan KEJAYAAN KAMI sebagai photographer J
fahmi owez b da person hok suko nyibuk !

GILAest kazen - lab u :)

bila makcik2 ku menjadi FLOWER GIRLS :)

:P




I LOVE you la BABE


Hepi bEfday 2 u , hepi bEfday to you. Hepy bEfday to bieyla
HEPI BEFDAY TO U
Bieyla, hepy bEfday girl ! MAY ALLAH BLESs YOU J
I heart u  ketat2 .
Saya sayang bieyla saya
Saya rindu bieyla saya
Bieyla sentiasa dalam ingatan saya
SAYA MAHUKAN BIEYLA SAYA AKAN MENJADI BIEYLA SAYA SAMPAI BILA2 J
Mmmuahh2
~08-09-10-11~till forever J insyaAllah
SELAMAT HARI LAHIR YG KE 20 BIEYLA~stay cunnnnn 

p/s : kemsalam kt 'aliff aziz' terchentaa yeee :)


p/s : i never 4get ur bfday dear, but somehow , im trying to do somethg different from what i have done b4 .
sorry coz x wish tru sms . but I deeply love both of you UNCONDITIONALLY !!! :))))

back 2 NORMAL :))


My notebook
My broadband
-bikin me SUSAH !
About 1 months diriku xdapat mengonline kan diri L too bad
Terpaksa deactivated kan fb . x berblogging
Aigoo~

To share with—
23hb 2 last paper ! sekarang sedang bermaharajaCUTI  :P
About 6months to go-
Gudbye CFS IIUM , hye UIAM GOMBAK J

p/s:PART TYME-babysitter n NENEKsitter

Thursday, January 13, 2011

SMAC

                              smac-stand for sports and martial arts carnival .!


hari ahad malam bru balik nilai ! omaiiiiii !
even assignment berlambak , but have to go .
jd committee untuk acara badminton kat gombak  !
so, bermalam kat pj for 1nite , kt gombak for 1nite .
such a great tymetable laa!
mcm tautau je kitorg mmg na g gombak !
and plan to tido d bilik siti coz she told me yg mahallah dia n female sports complex dekattt sangat !
 hope to see
    mak melah !
     faraly
     kiera !
     and siti !

and for human sciences students society ! all da best !




Tuesday, January 11, 2011

Sanah helwa ya jamila !

                                                


  12.00 a.m - misi mencari juZ yg hilang entah kemana ~
    from e-3-5 ke laundry ke tv room ke e-g-4 , ke d-1-5 b~ bermesyuarat tentang kehilangan si juz ni !
    finally ! we got da hidayah dat si juz ni dok kat dg6 !
   
      come on girl !! diz is your birthday and enjoy it  ! ~ jgn lari2 okeyh !
   
                        juZ , hepy bufday ! may Allah bless you !
        n semoga dipermudahkan segala urusan ddunia n di akhirat :))) ameen ..

P/S : Love you JuZ !

Sunday, January 9, 2011

* Grrr *





bila weekend je ak akan dilanda perasaan ketidak tahuaan nak buat ape .
 keje banyak - tapi tulah tak tahu nak wat yg mane ~ conclusion , facebooking .

bila da dapat KEKUATAN :
  ~ buat nota 5 minit , TERberehat 15 min . study 10 minit , TERtido 1JAM . 
  ~ buat assignment malam2 , esoknya TERoverslept 
  aigooo  !

p/s : Jangan tiru aksi ini di rumah *


bila keRAJINan < time exam + kuiz + time kna submit assignment > :
    -study ! work hard ! stay up !