Wednesday, August 1, 2012

my very lazy post


it s not easy, yes it is, 
but, no matter what happens, 
i'll never stop from doing this,
this s my promise, 

this is the hikmah of staying at home, 
because we will have an extra strength, 
definitely the inner strength J

Saturday, July 28, 2012

me and felt craft


Assalamualaikum everyone ! :)


lama sangat dah rasa tak sentuh hape hape kat sini neh ! because i just got blur where to start. well, saya berblog ni bukan sebab saya ni creative or whatsoever, it just a place for me to share something dgn my beloved ones yg i cant share it kat fb or twitter. okee stop !


now, i tgh menikmati cuti about 3months jugaklaa, and memang rasa macam arghhh ! lama kan cuti tu, nak buat ape, lelama cuti ni. so bagi mengisi kekosongan kelapangan saya yang tengah bermaharajalela ni, sambilsambil tu mengasuh la my anak sedara, kakyong and adik ayish. :) and everyday they rock my day la kan !  



tetibe plak rase macam ada masa terluang lagi la pulak kan, so trytry la nak buat felt craft ni, saje je cubecube nasib kan, and Alhamdulillah, memang bendabenda cenggini dapat sambutan hebat la kan dr primary & secondary school, . tetibe rase tak sempat tangan plak. luckily i have my cuzzie yg tolong sesikit i . okee , boleh stop la kan. lets the pitcas tell you da story :)










so enuff la kan for today la kan. anyone yang na order, u are invited bebeh. macam mcm lagi you can request, ade yang request purse la, uncang fon and syiling, and insyaAllah, ill try my best to complete the orders soon, and and hairband ke, anything la ! you just request you nak style ape and ape yang you nak, ill try to figure it out untuk jadikan your dreams come true. heee, InsyaAllah, 

Monday, April 30, 2012

Amal's birthday :)



Assalam…
saya tujukan post ini untuk Amalina J

Sahabat,
Waktu terasa semakin berlalu,
Semakin pantas meninggalkan cerita tentang kita,
Tertanya ku,
Akankah tiada lagi tawa mu,
Untuk hapuskan semua sepi di hati..
Sahabat,
Teringat aku cerita tentang aku dan kau,
Dan kita bersama saat dulukala,
Ada cerita tentang masa yang indah,saat kiita berduka,saat kita tertawa..
Ceritakan semuanya tentang kita..

Ya Allah, kau berkatilah, rahmatilah, permudahkanlah urusan sahabatku ini Ya ALLAH..

SELAMAT HARI LAHIR AMALINA 

Ehemehem,

p/s :  a short video special for you amal 
Saya sharekan sekali insaninsan lain yang mendoakan kamu 





video



Thursday, April 26, 2012

Nescafe time !



Sometimes..
There is something that we can’t voice it out..
There is something hidden from what has happened..
We can even hurt ourselves for the sake of others..

It hurts me..
It is hurting me..

Tuesday, April 24, 2012

Coretan Si bedah




Andaikata saya masih lagi mempunyai seorang ayah...

tipu kalau saya kata saya tak pernah merindui nya. 
tipu kalau saya kata saya tak pernah dahagakan kasih seorang ayah
tipu kalau saya kata saya tak pernah kisah untuk kehilangan insan yang saya boleh panggil ABAH.

walaubagaimanapun,

saya sangat bersyukur, kerana walaupon saya tiada ayah, tapi saya ada IBU yang sentiasa bersama saya, yang sentiasa menyayangi saya, dialah Ibu, dialah Ayah..

saya sangat bersyukur, walaupon saya tiada ayah, saya tidak kurang kasih sayang dari kedua abang tercinta yang tidak pernah mengecewakan saya, yang tidak pernah membiarkan saya susah..

saya sangat bersyukur, walaupun saya tiada kakak, tapi saya dikurniakan dua orang kakak ipar yang cantik serta baik hati, memahami dan dapat menyayangi saya seperti adik mereka sendiri.

saya sangat bersyukur, walaupun saya tiada adik lelaki mahupun adik perempuan, tapi saya dikurniakan anak sedara 4 orang puteri dan org1 putera yang cantik yang hensem untuk saya bermain dan bermanja..




Thursday, April 19, 2012

IF AND IF




Alhamdulillah, 
saya telah diberi peluang untuk mengenali mereka dalam hidup saya
Alhamdulillah,
mereka sentiasa ada dimasa saya susah dan senang
Alhamdulillah,
mereka ta pernah melupakan saya
Alhamdulillah,
Mereka terima saya seadanya saya
Alhamdulillah,
mereka tidak lokek untuk terusan memberi nasihat kepada saya
Alhamdulillah,
saya menyayangi mereka sebagai sahabat saya dunia dan akhirat.

InsyaALLAH
Persahabatan ini kerana Allah,
InsyaALLAH
saya akan tetap menyayangi mereka selamanya
InsyaAllah
saya tidak akan melupakan mereka
InsyaALLAH
saya akan cuba pertahankan persahabatan yang telah terbina hampir 3 tahun

tapi, 
Andaikata..
hujan di siang hari

saya nak kamu tahu,

kamu sentiasa berada di dalam hati saya
saya sayangkan kamu sahabat..
jagalah diri kamu..
saya tidak akan pernah melupakan kenangan kita bersama,
sepertimana jelas nya gambar berbicara, jelas lagi ianya di dalam hati saya..

Maafkan saya..

My bad


Everything seems wrongly.
My bad, my bad, my bad.

afaf, no one can determine your future. but it is you ! yourself.
Stop from making any interpretation, move forward.
InsyaAllah, you can do it.

Take it as a motivation. cant you ?