Thursday, September 5, 2013

Pendek je hari ni :)

Assalamualaikum and hye!!!

Menaip entri dengan hati yang sungguh tidak tenang !! kenapa ? sebab, next week dah start kelas !! L memula nak start kelas ni, antara benda yang senantiasa dan menjadi top priority kerunsingan saya adalah, homesick !! yes, saya punya homesick memang dah tahap doctor pon pening. 
Yang keduanya adalah, kerunsingan bergelumbang dengan esaimen+presentations and etc.  haa ! yang ni memang, sebelum masuk sem baru, msa tengah prereg subject, tengok je nenama subjek tu macam,.. grrr, ape dia ni ! nak belajar ape ni, susah tak ni, haha, yang ni solusinya, kena masuk kelas and belajr selama 1sem , dapatlah tgk hasilnya. Seterusnya nak kemas barang ! hostel saya, everyyear kitorang kena tukar bilik, jadi, memang nak kemas barang, hangkut, heret , punggah, tarik barang ni tersangatlah tak rajin. Huh, belum tambah yang blik tu berhabuk, lantai kena mop. Tentime ni rasa macam dah tukar profession ha.  Tapi yang first masalah nya homesick lah ! yang lenlain tu tokok tambah je ! J aish, kalau lah uia ni sebelah rumah je kan.!! Haha !!


Oh ye, saya punya style, saya akan pegi balik ke uia nyaris2 dengan hari kelas start, contohnya next week kelas start hari isnin, hari ahad malam saya baru bertolak dari Kelantan. And ini senantiasa dan memang menjadi amalan, tengok lah bawah tu !! sesunguhnya, kalau uia tepi rumah, mesti saya dapat award early registration!! :) 





So, that s all for today peeps !! jom packing barang sesama, persiapkan mental dan phsical untuk menjadi
superwomen and supermen !! :)



31 comments:

  1. aah yuyu pon nak kene balik u dah ahad ni ... mlsnye ... nnti rindu kat rumah ... sob3 :'( http://chefyuyu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hhu. selamat belajar yeee. chaiyok2! :)

    ReplyDelete
  3. uia kuantan ke? best of luck for your studies.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. medic or edu? :) br je attend short courses kat edu last wix.:)

      Delete
    2. tapi that time u must be at home.sbb tgh cuti kan.:) hehe..maybe someday, boleh terjumpa di uia tercinta.hehe

      Delete
  4. mun pun dah nak balik ahad ni..phewww

    ReplyDelete
  5. ore klate..hehe...aku dulu ngaji uia pj,, asasi archi..tp loni tukar profession dh..all the best btw.. :)

    ReplyDelete
  6. selamat bergelumbang dengan esaimen+presentations dan sebagainya hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA !! okeee cik itahhh, thanksss :)

      Delete
  7. Ida lak selalu akan bertolak pagi selepas subuh sbb rumah dekat jer dlm 40 km.

    ReplyDelete
  8. selamat ye..belajo rerajin tw!huhu..

    ReplyDelete
  9. hye kak !! slamat belajar.. sy still kt pj, bulan 12 atau 1 graduate i'allah, bulan 2 masuk gombak !! woooo pening..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyeeee mawar !!! :) owhhh !! jumpa kat gombakkkkk !! :) kos apeee ?

      Delete
  10. selamat belajar kembali..all da best :P

    ReplyDelete
  11. Elie pun baru start sem baru. hihi. Selamat berjaya ya kawan! :)

    ReplyDelete
  12. singgah sini..datang jenguk...^_^

    ReplyDelete