Sunday, August 25, 2013

CELCOM 1 MALAYSIA.

haah ?celcom ape ? celcom 1malaysia. 1malaysia ape ? CELCOM 1 
MALAYSIA.!!

 assalamualaikum peeps !!

sekarang ni banyak sangat plan plan internet yang sedang berebutrebut mintak di beli. apa kaitan dengan celcom 1 malaysia nya ?? haaa ! ni nak cerita ni. dalam bebanyak plan, this is the plan that i think the cheapest one! nak tahu kenapa ? sebab I ni jenis yang suka kol and cakap lelama, and skg pon dunia dah demand, ape ape pon orang pakai whatsapp la, we chatla, nak skype la, kakao talk and macam2 lah! kalau sebut kat sini kang, jenuh pulak nak menaipnya ha! so disebabkan demand demand sebegitulah, yang membuatkan saya rasa internet ni dah jadi satu keperluan dah. I dah pakai celcom broadband, masa buat broadband dulu taun 2009, sy pakai yang youth punya package, rm50 for 5gb,  but disebabkan saya ni bukan jenis kaki download and tengok youtube, so i think macam mine is unlimited. haaa! so, skrg ni rasa perlu untuk phone pulak, yela wifi is not everywhere kan, so memula tu terpikir lah nak convert to bills, dalam tengah tengah mencari, haaa ! keluarlaa plan 1malaysia ni.
 then usha punya usha

call :

Celcom-celcom : 38sen 10min (1sen)
Celcom-rangkaian lain : 38sen 5minit (msg 5sen )

tu oke lagi, yang paling penting

INTERNET RM25/1MONTH. haa !! murah tak ? murah tak ? MURAH !!!
setakat ni, yang ni yang saya kira paling worth la untuk pelajar macam saya ni nak guna just untuk whatsapp la ape segala bagai tu ha.
andd yangpaling penting, ini adalah PREPAID, BUKAN POSTPAID. makna nya, kalau kita tak mau subscribe internet bulan depan atas sebab2 kekurangan duit ke (masalah biasa akhir akhir sem ) pon takda masalah ! just topup mcm biasa untuk buat kol and sms je. so, kita tak terikat everymonth kena bayar. yang ni tak payah. ikut kita lah nak guna internet selang sebulan ke, 2 bulan sekali ke, ikot budget memasing kan. saya setakat ni, everymonth duk subscribe,
 
 contoh simpack celcom 1Malaysia
feedback saya sbgai pengguna celcom 1 malaysia setakat ni, mcm waaaaa worth gila kannn. cuma cuma cuma,, yang kol 38sen tu, katakanlah ada kengkawan kita yang suka off fon, tak kisahlah sebab merajuk dengan gf/bf ke ape ke kan, dia tetap affect kita kot ! haaa ! affect kredit kita lah, even nak bercakap 1minit, dia tolak 38sen , saya kalau kol orang masuk voicemail, saat tu rasa macam haaaaaaaa pempahamlah kan. tapi selalunya saya call lebih 3minit. so mengikut pengiraan secara kasar, kalau kita pakai pakej yang biasa, 1min-15sen, 2min dah jadi 30 sen. so kalau kol tu 3minit ke atas, dah save kredit dah. tapi tulah jejaga lah takut time kita kol tu masuk voicemail ! hahaha
setakat ni, saya lah, saya tau, jarang guna sgt kredit, sbb ape2 just whatsapp, atau kalau tak penting sgt, pm fb ke, tweet ke, atau we chat ke. so save la sikit . tapi kalau duk kat kampus yang wifi is everywhere tu, tak payah lah subscribe internet kan. haaa ! pilihan di tangan kita. we choose 


cukup tak info tu ? cukup tak ?haa, rasa nak brenti kat sini sekarang jugak haa. hehe. eh lupa, harga simpack dia, ada mcm2 rate harga, ada yang jual rm70, rm75, pandai pandai cari la kalau nak yang murah. so have a nice day peeps !! :) choose the best.

8 comments:

  1. nice gak tu. ayu pakai digi.rm30/mth internetnya...

    salam kenal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ayu . kann :) rase worth sangat :))

      salam perkenalan jugak ayu :)

      Delete
  2. info yg agak menarik ^_^ wlopon saya pakai maxis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la pilih nanti, kalau ade terdetik nak tukar ke celcom :)

      Delete
  3. waah, menarik juga. thank you for sharing. nk pegi usha laa. huhu

    ReplyDelete
  4. cane nak beli aaa??kat ne ade jual ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lissa cuba tengok kat fb ni, dia ada jual simpack ni. https://www.facebook.com/sMartiest.teacher?fref=ts

      Delete